Dreigend ontslag – Tips voor de werknemer

Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis waarvan de gevolgen niet gelijk te overzien zijn. Vindt u weer een nieuwe baan? Wat zijn de financiële gevolgen? Welke stappen moet u ondernemen? Advocatenkantoor Both geeft u graag advies bij dreigend ontslag. Hieronder staan algemene tips om u een eerste indruk te geven. Win concreet advies op maat in als u met ontslag wordt bedreigd.

Belangrijk:

  1. Laat u niet verleiden tot de mededeling dat zelf ook wel weg wilt en/ of dat de arbeidsverhouding zou zijn verstoord.
  2. Zeg dat u alleen zult reageren op een schriftelijk voorstel (per e-mail of op papier).
  3. Reageer niet op het voorstel voordat u daarover juridisch advies hebt ingewonnen.
  4. Ga niet zelf onderhandelen, maar laat dit over aan een ervaren advocaat arbeidsrecht.
  5. Maak schriftelijk bezwaar tegen het voorgenomen ontslag.
  6. Blijf beschikbaar voor werk.
  7. Stuurt uw werkgever u naar huis? Maak schriftelijk (brief/ whatsapp/ e-mail) bezwaar en geef aan dat u weer aan het werk wilt;
  8. Overleg met uw huisarts voordat u zich ziek meldt
  9. Heeft u onder druk al een vaststellingsovereenkomst getekend? Als werknemer heeft u wettelijk twee tot drie weken bedenktijd

Laat onderhandelingen over beëindiging van uw dienstverband over aan een advocaat. Een voorstel dat u niet met een advocaat mag bespreken is vrijwel altijd een slecht voorstel. Vaak worden de advocaatkosten van een werknemer door de werkgever vergoed indien een regeling over beëindiging van het dienstverband wordt bereikt.

Wilt u direct een advocaat spreken? Advocatenkantoor Both is van maandag tot en met vrijdag tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 020-30 30 200 (Amsterdam) of 030-30 30 059 (Utrecht).

Reviews/ referenties

Ervaringen van anderen met Advocatenkantoor Both

“Nadat ik op mijn werk vastliep in een web van juridische zaken, waar ik niet zelf meer uitkwam, heb ik veel aan Koen Both gehad. Een vakkundig advocaat, sympathiek, prettig in de omgang en meedenkend. Ik kon met een gerust hart alles uit handen geven, wat ik als zeer prettig ervaren heb. Koen heeft zich hard gemaakt voor mijn belangen, wat hem zeer goed gelukt is. Waarvoor mijn dank!”

Lees meer referenties.

Referenties Advocatenkantoor Both

Visie/ werkwijze

Een vertrouwensrelatie met uw advocaat is essentieel. U moet op uw advocaat kunnen vertrouwen en de advocaat moet zich goed kunnen inleven in uw zaak.

“Kies voor Advocatenkantoor Both als u voor uw belangen wilt opkomen, ook als u dat eigenlijk al veel eerder had moeten doen”

Lees meer over de visie en werkwijze van Advocatenkantoor Both

BEL ME NU
+
Bel mij!